Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tournée Flandrienne van start in Zwevegem

Tournée Flandrienne van start in Zwevegem

Nieuws
18/05/2021

Zij houden een dagboek bij waarin ze hun eigen rijgedrag en dat van anderen noteren. Maar ook gevaarlijke situaties, slechte verlichting of obstakels onderweg. In het najaar worden de resultaten gebundeld voor een universitair onderzoek. 

"Ik woon eigenlijk heel kort bij mijn werk, op 3 kilometer. Het is eigenlijk schandalig dat ik iedere dag met mijn auto rij. Maar ik moet wel een aantal kruispunten passeren en daarmee vond ik het toch interessant om eens die fiets te nemen en intussen ook wel eens te proberen. Het is een compacte plooifiets. Ik ben wel nieuwegierig wat dat zal geven. En zeker hoe de mensen en het verkeer daarop zullen reageren", aldus Natasja Hanselaer die meedoet aan het fietsonderzoek.

De analyse van alle ervaringen moet dus de overheid meer inzicht geven in de fietsveiligheid om zowel de infrastructuur als de reglementering te verbeteren.

In West-Vlaanderen nemen ook nog Beaulieu, De Lijn, Waak, Arijs, Van Marcke en Entrio deel. Maar Tournée Flandienne roept nog meer bedrijven op om zich in te schrijven.