Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee verdachten overval op Scouts voorgeleid

Twee verdachten overval op Scouts voorgeleid

Nieuws
09/07/2021

De overval op het scoutskamp van de Scouts van Zwevegem gebeurde woensdagmorgen rond 5 uur. Volgens Scouts & Gidsen Vlaanderen waren twee gewapende mensen het kamp binnengekomen en werden een fourier -iemand die instaat voor eten en logistiek- en de leiding bedreigd en bestolen. De kinderen zelf hadden niets gemerkt van de overval en niemand raakte gewond. In Belsele werd gisterochtend een man neergestoken toen hij overvallen werd op de oprit van zijn woning.

Zelfde auto

"Naar aanleiding van een gewapende overval op een scoutskamp afgelopen woensdag in Temse en een steekincident gisterenochtend in Belsele werden twee verdachten gearresteerd", zegt het parket. "Het gaat om een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Beveren."

Het parket Oost-Vlaanderen vraagt hun aanhouding. Meer info wil het parket voorlopig niet kwijt.

    "De opgepakte dader ging al snel over tot bekentenissen en dezelfde middag werden drie kompanen opgepakt", schrijft de krant. "Naast de overvallen in Belsele en Steendorp zouden ze mogelijk in aanmerking komen voor nog andere criminele feiten. Het gaat om vier jonge twintigers, autochtonen van Belgische nationaliteit." 

    Het parket geeft geen commentaar "in het belang van het onderzoek".

    Lees meer:

    Auteurs: